Yazılım Öğreten Youtube Kanalları 2024! Youtube’da Yazılım Öğreten Kanallar Listesi…

Forum Tanrısı

Administrator
Yönetici
Yazılım Öğreten Youtube Kanalları 2024! Youtube’da Yazılım Öğreten Kanallar Listesi…Teknoloji sürekli gelişiyor ve değişiyor. Bu gelişim sadece alışkanlıklarımızı değil, iş hayatımızı ve gelirlerimizi de etkiliyor. Önceden geleceği parlak olarak adlandırılan bazı meslekler bu nedenle günümüzde silinmeye devam ediyor. Teknoloji ile beraber önemi her geçen gün artan yazılım sektörü ise uzunca bir süre daha yıldızını parlak tutacak gibi görünüyor. ARTIK HER ŞEY DİJİTAL! HER ŞEY YAZILIM!Yıllar önce Back to the Future (Geleceğe Dönüş) filmini izleyenler 2015 yılında geçen döneminde uçan arabalar, akıllı robot garsonlar, su üzerinde gidebilen kaykaylar ve kendi kendini yönetebilen akıllı evler gibi birçok ütopik ama yapılabilmesi muhtemel nesneler görmüştü. Aslında filmde olan birçok şey günümüzde ya gerçekleşti ya da gerçekleşmeye devam ediyor. Örneğin akıllı robot garsonları ele alalım. Bazı fast food zincirlerinde bu sistem uygulanmaya başladı. Büyükşehirlerde siparişinizi ve ödemenizi kendinizin girebildiğiniz bir sistem kullanıyoruz. Bu sistem belki çok temel bir seviyede ama gelecek açısında oldukça umut verici diyebiliriz. YAZILIM NEDİR?Youtube’da yazılım eğitimi veren kanalların listesine geçmeden önce meraklısına ve ilgilisine “Yazılım Nedir?” sorusunun yanıtını verelim. Yazılım, bilgisayarların ve diğer elektronik cihazların belirli görevleri yerine getirmesini sağlayan talimatlar, veri ve programlar topluluğudur. Genel olarak iki ana kategoriye ayrılır: sistem yazılımı ve uygulama yazılımıdır. Sistem Yazılımı: Bilgisayarın temel işlevlerini yönetir ve donanım ile diğer yazılımlar arasında bir köprü görevi görür. İşletim sistemleri (örneğin, Windows, macOS, Linux) ve sürücüler bu kategoriye örnek verilebilir. Uygulama Yazılımı: Kullanıcıların belirli görevleri gerçekleştirmelerini sağlayan programlardır. Bu, metin düzenleyiciler, oyunlar, veritabanı yönetim sistemleri veya eğitim yazılımları gibi çok çeşitli yazılımları içerebilir. YAZILIM ÖĞRETEN YOUTUBE KANALLARI 2024Yemek yerken, otobüste veya metroda seyahat ederken hem kulak hem de göz aşinalığı için ya da evde kalem ve kağıt açarak yazılım çalışmak isteyenler için en kaliteli eğitim veren youtube kanalları sizin için derledik. Adım adım, detay detay yazılım dünyasına girebileceğiniz C#, Java, C+ ve Phyton gibi birçok yazılım dilini öğrenebileceğiniz kanalların listesi şöyle: Yazılım Bilimi262.000 abonesi olan ve halihazırda 337 video yayınlayan Yazılım Bilimi Youtube kanalı, bu alanın öncülerinden diyebiliriz. Murat Mustafa Coşkun tarafından kurulan ve eğitimler verilen kanalda eğitim videoları ile kısa sürede siz de yazılımcı olabilirsiniz. Engin Demiroğ129.000 aboneye sahip ve halihazırda 372 video yayınlayan Engin Demiroğ, yazılım dünyasının tüm kapılarını sizlere açıyor. Bilgisayar Kavramları259.000 aboneye sahip olan ve 1.300’e yakın video paylaşan Bilgisayar Kavramları kanalında yazılım dersleri haricinde bilgisayara dair merak ettiğiniz her soruya yanıt bulabileceksiniz. Sadi Evren Şeker tarafından kurulan ve yönetilen youtube kanalında sizler de iyi bir yazılımcı olabilirsiniz. Selman Kahya258.000 aboneye sahip olan ve 66 video yayınlayan Selman Kahya, daha çok yapay zeka ağırlıklı videolarıyla öne çıkıyor. Henüz yolun çok başında olmasına rağmen kısa sürede büyük yol kat eden Selman Kahya’nın yardımı ile siz de iyi bir yazılımcı olabilirsiniz. Kaynak: Haber Merkezi